בעוד שתזונה קסומה לא תמנע התלקחויות פיברומיאלגיה, מעט שיפורים תזונתיים משמעותיים להקלת התסמינים המרתיעים ביותר.
בפיברומיאלגיה, אחד הדברים החשובים ביותר הוא שיפור הבריאות הכללית והרווחה. יש למצוא אילו מאכלים מציעים הקלה, ולהחרים מהתזונה את המזונות המחמירים את התסמינים.
מאמר זה מציג המלצות רופאים לתזונה נכונה לפיברומיאלגיה, כולל טיפים לשינוי התזונה כדי לתמוך בבריאות הכללית.
תשומת לב לתחושות המתעוררות ממזונות מסוימים
חולי פיברומיאלגיה רבים רגישים למזונות מסוימים, אך הם משתנים מאדם לאדם. חלק מהחולים עשויים להיות רגישים לחומרים משמרים מסוימים, ביצים, גלוטן, מוצרי חלב או אלרגנים נפוצים אחרים.
בסקר שפורסם בכתב העת הקליני 'ראומטולוגיה', 42% מחולי פיברומיאלגיה דיווחו שתסמיניהם החמירו לאחר אכילת מזונות מסוימים.
הנאה מפירות וירקות
הם נמוכים בקלוריות, ועשירים בסיבים, חומרים נוגדי חמצון ופיט וכימיקלים. אלו הן חדשות טובות לאנשים הסובלים מפיברומיאלגיה.
בנוסף, מזון טבעי חסר את התוספים העלולים להחמיר את התסמינים. חומרים משמרים וצבעי מאכל נוטים להיות בעלי השפעה שלילית על חולה פיברומיאלגיה.
מזונות עשירים בחלבונים
הפחתת צריכת הפחמימות ואכילת יותר חלבונים בתזונה עשויה למנוע תנודות רמות הגלוקוז בדם, שמעוררות עייפות.
ההמלצה היא להקפיד על דיאטה ים תיכונית, המסייעת לאנשים להימנע מתנודות סוכר סוערות אלו, המפעילות תסמיני פיברומיאלגיה.
הימנעות מקפאין
עייפות היא אחד התסמינים הנפוצים ביותר של פיברומיאלגיה, אך שימוש בקפאין ללחימה בתסמין זה עשוי להחמיר את הבעיה. מה שחולי פיברומיאלגיה נוטים לעשות כשהם נכנסים לשלב התשישות, הוא לרפא את עצמם עם קפאין.
חומר זה מעניק דחיפת אנרגיה, אך לזמן קצר בלבד. צריכת קפאין עלולה אף לעורר כאבי ראש המפריעים לדפוסי השינה, במצב הממשיך להנציח את העייפות.