אנשים רבים הסובלים מתסמונת פיברומיאלגיה (FMS) עדיין רוצים להמשיך לעבוד, בדרך כלל.
התלקחויות אלו עלולות להימשך מספר ימים, ולפעמים אפילו יותר. למרבה הצער, פרוטוקול בדיקת הנכות נמצא בשימוש אצל ספקי הביטוח לא כולל את כל הנתונים של מחלה זו, גם לא כאשר התלקחויות הפיברומיאלגיה מתרחשות לעתים קרובות.
בעייתם העיקרית בנושא העבודה היא החסרת ימי עבודה רבים, עד כדי העמדתם בסיכון לפיטורים. פיברומיאלגיה כוללת כאב מורכב לאין שיעור, וסובייקטיבי אולם באמצעות הערכת הגורמים הפיזיים, הקוגניטיביים, והפסיכולוגיים השונים, יוכלו הרופאים התעסוקתיים לסייע ללקוחות להתמודד עם הכאב ולנהל אותו, כך שיוכלו להשיג ולהמשיך לפעול באופן רגיל ככל האפשר, ולהפחית בתשלומי סיוע לו נזקקים חולים אלה.
מהי פיברומיאלגיה?
פיברומיאלגיה הינה תסמונת כרונית וארוכת טווח המתבטאת בכאב. יש חוקרים הסבורים כי פיברומיאלגיה היא דלקת של הרקמה הסיבית, למרות שאין אישור לדלקת ברקמות הרכות (עור, רצועות, גידים, שרירים).
פיברומיאלגיה הוא בעיה מטרידה הן עבור החולים והן עבור אנשי המקצוע הרפואיים מכיוון שהאבחון אינו ברור וודאי, ולא מסתמך על בדיקת דם, רנטגן, או בדיקות נוירולוגיות. עם זאת, האקדמיה האמריקנית לראומטולוגיה פיתחה שני קריטריונים עיקריים לאבחנה:
• כאב מפוזר באזורי הגפיים (זרועות, ידיים, רגליים, כפות רגליים) לפחות במשך 3 חודשים
• איבחון וזיהוי בבדיקה גופנית של 11 מתוך 18 נקודות רגישות ספציפיות
טיפול והתמודדות
תרופות אנטי-דלקתיות לא סטרואידיות (כגון איבופרופן), משככי כאבים שאינם נרקוטיים, מרפי שרירים, ותרופות טריציקליות לעתים קרובות ניתנות לחולים אלה, ומקלות באופן זמני על הכאב, מסייעות לשינה נינוחה.
אנשים מסוימים עשויים ליהנות מאמצעים אחרים, כגון טיפול בחום, קרח, גירוי עצבי, ועיסוי. טיפולים בבריכה עשויים אף הם לספק סביבה מרגיעה לפעילות גופנית, כך שהמטרה הסופית של מאמצי שיקום היא לקדם עצמאות וחזרה לפעילות הרגילה. כמו כן, בהתאם לחומרת הדיכאון והחרדה, כדאי לחשוב על ייעוץ פסיכולוגי או פסיכיאטרי אשר ינסה לטפל בהיבטים הקוגניטיביים וההתנהגותיים של ההתמודדות עם הכאב הכרוני והחזה לעבודה.