הרפואה הסינית נוקטת בשיטת טיפול משולש לטיפול בפיברומיאלגיה: גירוש הרוח, הקור והלחות מהגוף; טיפול בכל הגורמים הבסיסיים התורמים למחלה; ואספקת הקלה תסמינית באמצעות עצירת הכאב. שיטה מקיפה זו מטפלת בתסמיני פיברומיאלגיה כמו גם בגורם הבסיסי לתסמינים.
רפואת צמחים מטפלת בגורמי הלחות וחוסר האיזון הבסיסי בגוף, וצ'י גונג מטפל באמצעות פעילות גופנית עדינה תוך כדי טיפול בגורמים פסיכולוגיים או רגשיים התורמים למצב.
פיברומיאלגיה ודיקור סיני
שילוב של דיקור עם מוקסה מטפל בשלוש נקודות שונות בגוף:
דיקור נקודות מקומית באזורי רוך וכאב. לדוגמה, כאב בשרירי הטרפז והצוואר מטופל בדיקר עם נקודות כגון כיס המרה, ושלפוחית השתן, בעוד שכאב בירכיים הפנימיות מטופל בדיקור הכבד. במקרים מסוימים ניתן להשתמש במוקסה וגירוי חשמלי. מנורת חום מופעלת על נקודות דיקור פרטניות או על קבוצות שרירים, בהתאם לצורך המטופל.
גורמים בסיסיים אחרים – קיפאון צ'י הכבד מטופל אף הוא בדיקור הכבד. מחסור בצ'י בדם מצביע על צורך בטיפול בדיקור בקיבה והטחול. אזורי כאב כרוני מטופלים במחטי דיקור קטנות הנשארות על האזורים הכואבים למשך מספר ימים.
פיברומיאלגיה ורפואת צמחים
הגישה היעילה של טיפול במרשמי צמחים היא שימוש בהם לשם עצירת הכאב וטיפול בסילוק הגורמים הפתוגניים האחראים לפיברומיאלגיה. לדוגמה, בעוד שצמחי המרפא הבאים מסייעים בהקלת כאב, כל אחד מהם מתמקד בטיפול בגורם גופני אחר למחלה. טאנג ג'י מטפל ברוח; ווי לינג שיאן מטפל בקור; ומו גואה מטפל בלחות.
צמחי מרפא מסוימים משפיעים על אזורים שונים בגוף וניתן להשתמש בהם כדי להרכיב נוסחה יעילה באופן אישי. לדוגמה, רדיקס מטפל בחלק העליון של הגוף, במיוחד בצוואר, בכתפיים ובגב העליון, ודו הוו מטפל בחלק האחורי והתחתון של הרגליים.
ניתן אף להשתמש בצמחי מרפא המשפיעים על כל הגורמים לפיברומיאלגיה, כגון חי הוא, המטפל בקיפאון הצ'י בכבד; דאנג גואי, המטפל בחוסר זרימת דם; והואנג צ'י המטפל במחסור בצ'י. גישת טיפול מקיפה זו לוקחת בחשבון את האופי המורכב והפרטני של תסמיני הכאב אצל כל מטופל.