הטיפול הנטורופתי לפיברומיאלגיה הוא טיפול עמוק המתייחס לתסמינים הנפשיים והפיזיים. כלומר, הנטורופתיה דוגלת בגישה של חיבור בין גוף לנפש, ולכן זהו טיפול מורכב המטפל באדם כמכלול. ניתן להתייעץ עם רופא נטורופת לקביעת סוג הטיפול המתאים ביותר.
מחקרים קליניים בדקו את רוב שיטות הטיפול האלטרנטיביות לפיברומיאלגיה, אך הדרך היחידה לקבוע אם טיפול טבעי מסוים עובד, היא לנסות אותו באופן אישי.
תוספי תזונה לפיברומיאלגיה
ויטמין D ומגנזיום
מגנזיום מועיל להרפיית העצבים והשרירים ומפחית את הכאב. המינון המומלץ הוא שמונה מאות מיליגרם בשילוב סידן. ניתן למצוא מגנזיום גם במזונות כגון שקדים, ירקות עליים ופולי סויה.
קפסאיצין
הורמון מלטונין
זהו הורמון טבעי הנמצא בגוף והחשוב לקיום השינה. מלטונין בצורת גלולה משמש לעיתים קרובות כסיוע לשינה, אך מועיל גם לטיפול בדיכאון, עייפות כרונית, ופיברומיאלגיה.
פרוביוטיקה ואנזימי עיכול
קו אנזים Q10
במקרים בהם המחלה מאופיינת בירידה באנרגיה, תוסף זה יעיל למניעת דלקות והעלאת רמות האנרגיה בתאים. המינון המומלץ הוא 150 מיליגרם ליום.
ולריאנה ופסיפלורה
תזונה לטיפול בפיברומיאלגיה
תזונה נכונה חיונית לטיפול במחלה זו, ולכן יש להקפיד על תזונה המבוססת על שפע ירקות ופירות טריים, במיוחד כתומים וירוקים. הירקות המומלצים ביותר הם ירקות עלים העשירים בוויטמינים, מינרלים וסיבים.
מומלץ לאכול מזונות מלאים, וחלבון מלא נטול שומן החשוב לחיזוק השרירים ונמצא באגוזים, קטניות, קינואה ודגים. יש להקפיד על מוצרי מזון המכילים אומגה 3 למניעת דלקות, כגון דגים וזרעי פשתן. מומלץ להימנע ממזונות המייצרים ליחה ומזונות אלרגניים המבוססים על פירות הדר, חלב פרה, שמן ובשר מעובד. מוצרים המכילים קפאין מפריעים לספיגת מינרלים וויטמינים ולכן מומלץ להימנע מקולה, קפה ותה, התורמים אף להפרעות שינה האופייניות לפיברומיאלגיה. יש להימנע גם מצריכת מוצרי חיטה וסוכר לבן התורמים לירידה באנרגיה, החלשת המערכת החיסונית וצמיחת חיידקים במערכת המעיים.