פיברומיאלגיה, דאבת שרירים, נחשבת לתסמונת שיכולה להתבטא בסימפטומים מגוונים לרבות כאבים. אך למרות שכאבי שרירים הינים סימפטום מרכזי הוא בשום פנים ואופן איננו היחיד. גם עייפות, ניתן אף לומר תשישות, מלווה אחוז ניכר המחולים וזאת – באופן כרוני.
אבחון וסימפטומים
בעבר הייתה קיימת דעה רווחת שפיברומיאלגיה הינה בעיה פסיכוסומטית בעיקרה. יש שקישרו אותה עם מחלת היאפים או עם תסמונת העייפות הכרונית. אך כיום, ברור היטב שמדובר במחלה, כזאת שיכולה להסב לחולים סבל רב. לצד כאבים ממוקדים בשרירים ולמעשה בנקודות רבות בגוף, מדווחים החולים גם על עייפות רבה, לעיתים גם על קשיים רגשיים, מיחושים ומיגרנות ועוד.
זאת ועוד, באמצעות שימוש במפות אירידיולוגיה ניתן גם לעקוב אחר מצבו של המטופל תוך כדי הטיפול. מראה העין יוכל לגלות מתי המצב משתפר ואם יש צורך לנקוט בטכניקה טיפולית אחרת.
הבדיקה והמיקוד
מרבית הסובלים מפיברומיאלגיה הם למעשה נשים. לפעמים התסמינים כה קשים, השרירים, העצמות והמפרקים כל כך כואבים והעייפות כה קשה, אך שהקושי לתפקד באופן סביר נעשה כבד ללא נשוא. מכיוון שהרפואה הקונבנציונלית מתקשה למצוא לא רק את המקור לפיברומיאלגיה אלא גם מענה מספק, הפתרון צריך להיות אחר. ובאמצעות אירידיולוגיה אכן שמים את האצבע על הגורם ומגלים לא רק מהו הסימפטום אלא גם מהו השורש לבעיה – ועל מה צריך להתמקד הטיפול.
מפסיקים לסבול
מטפלים שונים המתמחים בפיברומיאלגיה יכולים להציע מגוון פתרונות. יש כאלה שמיטיבים לטפל בסילוק רעלים שהצטברו בגוף, לעיתים במחזור הדם ולעיתים גם במערכת העצבים. אחרים נוקטים בשיטות תזונתיות, כאשר ברור שהתפריט הקבוע של המטופל או של המטופלת רק מעצים את הסימפטומים של המחלה. ניתן בהחלט גם לקבל טיפול משולב, הן בניקוי הרעלים והן חיזוק באמצעות תפריט אישי.