האם קיים קשר בין קנדידה ופיברומיאלגיה?

כאבפיברומיאלגיה היא תופעה הגורמת לכאב כרוני הנמשך מספר שבועות ולעתים אף מספר חודשים. הכאב מתפרס לכל אורך הגוף, מפרקים, שרירים, גידים ורקמות נוספות . הגורם לתופעה אינו ידוע.

ישנן תאוריות הגורסות כי הגורם לכך הוא טראומה פיזית או אמוציונאלית אותה חווה האדם בעבר. תיאוריה נוספת היא שהתופעה נגרמת על ידי תהליכי הולכת כאב לקויים ואילוא אחרים טוענים כי היא נגרמת על ידי וירוס, אם כי אין ראיות התומכות בטענה.

מהי קנדידה?

קנדידה הינו מין של שמר (פטרייה) הגדל באופן טבעי בגופנו. עם זאת, בשל הרגלי תזונה או מערכת חיסונית חלשה, צמיחת השמרים עשויה להיות גדולה מהרגיל ולגרום לזיהומים בבני אדם באזורי חלל הפה ואיבר המין.

הסימפטומים המאפיינים את היווצרות הזיהום הם: כאבי גוף ופנים כרוניים, עייפות, כאבי ראש בעיות קיבה כולל שלשול, עצירות, נפיחות וגזים, בעיות זיכרון, כאבי שרירים ומפרקים, נדודי שינה, עלייה במשקל ועוד.

הטיפול בקנדידה בדרך כלל כרוך בשינויים תזונתיים כמו הפחתה בצריכת סוכר ומזונות המדמים את פעילות הסוכר בגוף.

להרחבה על הקנדידה בגוף האדם ואפשרויות הטיפול המסורתיות והתרופתיות באתר candidafree.co.il

הקשר בין השניים

קיימות תיאוריות רבות בנוגע לקשר בין השניים. בחלק מהמקרים יש המאמינים כי קנדידה מהווה סיבה להתפתחות הפיברומיאלגיה. צמיחת יתר של הפטרייה, מהווה מעמסה לגוף ובדרך זאת גורמת להתפתחות פיברומיאלגיה.

אנשים רבים הסובלים מפיברומיאלגיה מצאו הקלה גדולה על ידי שינוי באורח החיים והתזונה המונע את צמיחת הקנדידה.

צריכת יוגורט טבעי, בלתי ממותק, מוצרים פרוביוטיים ומצרכים נטולי סוכר שמרים ומזונות מותססים. רשימת המצרכים שמומלץ להימנע מהם כוללת אלכוהול, מאפים, מאכלים ומזונות המכילים קמח לבן כמו פסטה ומוצרים ממותקים אחרים. קיימת המלצה להפחית בצריכת חלב ופטריות.

קיימים ממצאים המחזקים את הקשר בין השניים בהם מוצג כי כאשר החיידקים החיוניים לגוף, לקטובסילוס, חסרים בגוף, זיהומים פטרייתיים מתפתחים וגורמים לבעיות רפואיות. זה קורה בדרך כלל כאשר אדם נוטל טיפול אנטיביוטי ממושך.

השימוש באנטיביוטיקה גורם לחיידקים החיוניים בגוף להעלם במקביל לחיידקים החיוניים. הטיפול מתיר אחריו שמרי קנדידה אשר עשויים להתפתח לרמות המזיקות לפעילות תקינה של מערכות הגוף.

התפתחות הקנדידה יוצרת חומרים רעילים כמו חומצה טרטרית, אתנול ופחמן דו חמצני. החומצה הטרטרית היא הגורם המקשר בין התפתחות הקנדידה ותופעת הפיברומיאלגיה. חומצה טרטרית היא רעלן שרירים שעלול להיות קטלני הרבה יותר בהשוואה לאתנול. כאשר הרעלן חודר לשריר, הוא יוצר כאבי שרירים ומשבית את פעילות השריר.

הקשר בין צריכת מוצרי סוכר לקנדידה ופיברומיאלגיה

לצריכת סוכר מוגברת יש השלכות בריאותיות רבות ומגוונות כמו השמנה, סכרת, לחץ דם, שינויים במצבי רוח וצמיחת יתר של שמרי קנדידה והיווצרות פיברומיאלגיה.

צריכת יתר יוצרת חוסר איזון בסביבה הבקטריאלית הטבעית בגופנו בתוך מסלול העיכול. חוסר איזון מוביל לשינוי בתפקוד המעיים ואת יכולת הגוף להיפטר מרעלים.

סוכר מזוקק וסוכר ממקורות מרוכזים פשוטים המצוי בפירות ודבש יכולים להשפיע לרעה על תפקוד המערכת החיסונית. להפחתה בצריכת הסוכר תהיה השפעה חיובית על יכולת הגוף שלנו למנוע את צמיחת פטריית הקנדידה.

מהן ההמלצות הרפואיות?

במידה ונתקלים בתסמיני קנדידה ופיברומיאלגיה מומלץ לספק לגוף את התמיכה שהוא צריך על מנת שיוכל לסלק את הרעלים.

בנוסף, מומלץ להגדיל את כמות צריכת המים היומית (מים חמים) כדי לשטוף את מערכת העיכול ביעילות, להגדיל את צריכת הירקות המאודים המכילים סיבים תזונתיים.

לתנועות המעיים התכופות יש השפעה חיובית ונחוצה כדי לסלק את הרעלים. כוס מים חמים עשויה לסייע בתהליך. במידת הצורך ניתן להשתמש בחומרים משלשלים כדי להקל על תנועת המעיים.

אתר זה הוקם במטרה להעניק לגולשים ידע מקיף על אבחון וטיפול בפיברומיאלגה.

תוכן עניינים

דילוג לתוכן